Na de aankondiging in augustus is Office Depot Europe verheugd mee te kunnen delen dat de verkoop rond is van Viking en de bedrijfsactiviteiten van Office Depot Europe door AURELIUS aan de strategische koper RAJA Group. 

RAJA Group, actief in 19 Europese landen met 3.000 werknemers, geldt als Europa’s grootste distributeur van verpakkingen en speelt een belangrijke rol op de markt van kantoorbenodigdheden en -meubilair. De overname van Viking en de contractactiviteiten van Office Depot Europe dragen bij aan de omzetgroei, uitbreiding van het klantenbestand en productdiversificatie van de RAJA Group. Het stel de groep in staat zijn positie te versterken en zijn geografische dekking in deze strategische markt uit te breiden.  

Samen met het familiebedrijf RAJA Group zal Office Depot Europe zijn transformatieprogramma Viking+ verder versnellen. Met de nadruk op de zeven kernmarkten DACH, Benelux, VK en Ierland, heroriënteert Office Depot Europe zijn activiteiten rond het op e-commerce gerichte omni-channel-merk Viking. De afgelopen maanden is aanzienlijke vooruitgang geboekt met het programma en Office Depot Europe zet het programma voort volgens het stappenplan en de doelstellingen. 

Raffael Reinhold, CEO van Office Depot Europe: “We zijn opgetogen dat de transactie succesvol is afgerond en we nu toetreden tot de RAJA Group. Deze nieuwe structuur gaat ons helpen met onze strategische transformatie en om onze langetermijnpositie als een succesvolle en toonaangevende leverancier van werkplekoplossingen in de markt te verzekeren. 

Danièle Kapel-Marcovici, CEO van RAJA Group: “De afronding van deze transactie is een belangrijke mijlpaal, omdat de overname van Viking | Office Depot Europe onze positie in Europa stevig versterkt. We zijn erg blij 1.500 nieuwe medewerkers te verwelkomen, die een schat aan ervaring en kennis zullen toevoegen en ons helpen onze strategische ambitie waar te maken om een globale partner te worden voor bedrijven, van start-ups tot grote multinationals, op de Europese markt voor kantoorartikelen.” 

Komt u bij ons winkelen?

We zijn dé one-stop-shop voor onze klanten, variërend van essentiële kantoorartikelen tot kantinebenodigdheden en van zakelijke diensten tot de laatste technologische snufjes.