Met de invoering van SAP Commerce Cloud (voorheen Hybris) in Zwitserland heeft Viking de introductie van haar vernieuwde website in alle landen met succes voltooid. Na de implementatie in België en Luxemburg eerder dit jaar, heeft Viking nu de e-commerce-omgeving voor zijn klanten in al zijn zeven markten gemoderniseerd.  

Cameron Black, hoofd Technology & Data: “De lancering van SAP Commerce Cloud in Zwitserland was onze laatste landelijke uitrol, wat betekent dat we nu één webshop hebben voor alle klanten van Viking. Onze teams zijn met recht trots op wat wij hebben bereikt en op het harde werk dat is verricht om dit mogelijk te maken. Daarvoor zijn we ze zeer dankbaar. Nu de invoering erop zit, kunnen we ons richten op de verdere verbetering van de klantervaring, zodat onze klanten de best mogelijke customer journey krijgen. Daarnaast werken we aan de overstap van de resterende klanten van Office Depot naar Viking. Dit moment brengt ons ook dichter bij wat we willen zijn op technologievlak – eenvoudig, schaalbaar, geautomatiseerd.” 

De invoering van SAP Commerce Cloud speelde een sleutelrol binnen het Viking+ programma, dat Office Depot Europe helpt bij het vereenvoudigen en moderniseren van zijn IT-landschap. Na afronding van het programma, wat naar verwachting in de komende maanden zal gebeuren, treedt Office Depot Europe alleen nog op onder de naam Viking. Door het verbeterde e-commerceplatform kan Viking tegemoet komen aan de wensen van zijn klanten en ze een optimale customer journey en een klantervaring op maat aanbieden, hoe groot ze ook zijn. Zo verzekert Viking zich van zijn positie als succesvolle en toonaangevende leverancier van werkplekoplossingen.  

Komt u bij ons winkelen?

We zijn dé one-stop-shop voor onze klanten, variërend van essentiële kantoorartikelen tot kantinebenodigdheden en van zakelijke diensten tot de laatste technologische snufjes.