Venlo, Nederland, 27/09/2021 

In navolging van het persbericht van juni 2021 maakt Office Depot met trots bekend dat de overdracht is afgerond van zijn grotere contractklanten in het middensegment, de publieke sector en grote bedrijven in het Verenigd Koninkrijk en Ierland aan OT Group Limited, leverancier van werkplekoplossingen en zakelijke diensten.  

OT Group maakt deel uit van Paragon Group en omvat de bedrijven OfficeTeam, OT Wholesale, Zen Office en Spicers Ireland.  

Onderdeel van de transactie is het Britse en Ierse contract-distributiecentrum van Office Depot Europe in Ashton en de aanverwante collega’s, een toegewijd sales- en klantenserviceteam en Vital Communications, de print-, marketing- en communicatiediensten van Office Depot Europe, waardoor we een soepele overgang en continuïteit voor zowel klanten als personeel waarborgen. OT Group gaat ook een samenwerkingsverband aan met Office Depot Europe voor de dienstverlening aan internationale klanten die deel uitmaken van de deal.  

Deze overname was van cruciaal belang voor het versnellen van de strategische transformatie van Office Depot Europe naar een op e-commerce gericht, omnichannel-bedrijf dat enkel handelt onder de naam Viking en maakte de weg vrij voor de onlangs aangekondigde verkoop van de rest van het bedrijf aan Raja. 

Raffael Reinhold, CEO van Office Depot Europe: “Wij zijn bijzonder ingenomen met de afronding van deze overdracht aan OT Group. Het markeert een volgende stap in de strategische transformatie van ons bedrijf, naadloos aansluitend bij de verkoop van het resterende kerndeel van de onderneming aan Raja. Wij zijn verheugd dat hiermee de continuïteit van de dienstverlening is gewaarborgd voor onze Britse en Ierse contractklanten met een focus op maatwerkoplossingen, en daarnaast zorgt het voor een mooie toekomst bij OT Group voor onze collega’s. We wensen ze een goede toekomst toe als ze de overstap maken naar hun nieuwe werkgever.” 

Andrew Jones, CEO van OT Group: “Met plezier verwelkomen wij onze nieuwe klanten en medewerkers van Office Depot Europe bij de OT Group. Office Depot Europe zal een schat aan ervaring en kennis toevoegen aan ons uitgebreide aanbod van werkplekoplossingen en zakelijke diensten. Deze overname past binnen onze ambitieuze groeistrategie en de plannen om onze activiteiten in heel Europa uit te breiden. De behoeften van onze klanten blijven onze hoofdprioriteit”. 

Komt u bij ons winkelen?

We zijn dé one-stop-shop voor onze klanten, variërend van essentiële kantoorartikelen tot kantinebenodigdheden en van zakelijke diensten tot de laatste technologische snufjes.