AURELIUS, de aandeelhouder van Office Depot Europe, heeft vandaag aangekondigd dat het een overeenkomst heeft ondertekend om Viking en de operationele activiteiten van Office Depot Europe te verkopen aan de strategische koper RAJA Group. RAJA Group is vertegenwoordigd in 18 Europese landen, heeft 3000 mensen in dienst en is Europa’s grootste distributeur van verpakkingen. Bovendien is RAJA Group een belangrijke speler op de markt voor kantoorbenodigdheden en meubilair. De overname van Viking en de activiteiten van Office Depot Europe Contract zal de omzetgroei van RAJA Group, de uitbreiding van het klantenbestand en de productdiversificatie ondersteunen, en zal de Groep in staat stellen zijn positie te versterken en zijn geografische dekking op deze strategische markt te voltooien.  

Office Depot Europe werd in 2017 overgenomen door AURELIUS. Sindsdien zijn er uitgebreide investeringen gedaan in de e-commerce-activiteiten van het bedrijf, wat resulteerde in een strategische herschikking van Office Depot Europe, gericht op Viking als sterke e-commerce-speler. Door de implementatie van een uitgebreid transformatieprogramma concentreert het bedrijf zich nu op de zeven kernmarkten, nl. DACH, Benelux, Verenigd Koninkrijk en Ierland. Het heeft jarenlange ervaring en expertise en biedt een geïntegreerd, omnichannel platform en toegewijde professionals in de belangrijkste segmenten en merken, die klanten van kleine start-ups tot grote bedrijven bedienen en nauw samenwerken met een aantal van ‘s werelds grootste merken. 

Raffael Reinhold, CEO van Office Depot Europe, zei: “We zijn verheugd over deze kans bij RAJA en we kijken ernaar uit om onze activiteiten als onderdeel van de RAJA Group te versnellen. Als succesvol familiebedrijf biedt de RAJA Group een geweldige basis voor de toekomst van ons bedrijf, met een enorm potentieel voor een vruchtbare samenwerking en ontwikkeling. De strategische herschikking naar onze kernmarkten en activiteiten maakte ons bedrijf aantrekkelijk voor onze strategische koper RAJA en biedt een uitstekende positie om onze activiteiten samen verder te versnellen. We willen AURELIUS bedanken voor de goede en succesvolle samenwerking en steun tijdens deze belangrijke transformatie de afgelopen jaren.” 

Danièle Kapel-Marcovici, CEO van RAJA Group: “Deze overname biedt een enorme strategische kans om onze posities in Europa te versterken, vooral in deze zeven landen, waar we al aanwezig zijn door onze RAJA-dochterondernemingen. Het zal de aanwezigheid van de Groep verder versterken en een nieuwe impuls geven aan onze ambitie op de markt voor kantoorbenodigdheden. Deze overname sluit perfect aan op onze strategische visie om een mondiale partner te worden van Europese bedrijven, van start-ups tot grote multinationals, en zal ons partnerschap met wereldwijd bekende merken versterken. Ik kijk ernaar uit om de 1500 nieuwe werknemers met erkende vaardigheden en professionaliteit in onze Groep te mogen verwelkomen.” 

RAJA Group, een succesvol familiebedrijf, en de ondernemingen Office Depot Europe en Viking vullen elkaar goed aan en vormen een solide basis om het bedrijf vooruit te brengen.  

De transactie moet worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten en zal naar verwachting in het vierde kwartaal van 2021 worden afgerond. De financiële voorwaarden van de deal zijn niet openbaar gemaakt. 

Komt u bij ons winkelen?

We zijn dé one-stop-shop voor onze klanten, variërend van essentiële kantoorartikelen tot kantinebenodigdheden en van zakelijke diensten tot de laatste technologische snufjes.