Venlo, Nederland, 22/06/2021 

Office Depot Europe heeft een akkoord bereikt over de verkoop van zijn grotere contractklanten in het midden- en hogere segment van de markt en de publieke sector in het Verenigd Koninkrijk en Ierland aan OT Group Limited, een leverancier van werkplekoplossingen en zakelijke diensten. OT Group maakt onderdeel uit van Paragon Group en omvat de bedrijven OfficeTeam, OT Wholesale, Zen Office en Spicers Ireland. 

De transactie omvat tevens het contract-distributiecentrum van Office Depot Europe in Ashton voor Engeland en Ierland, de aanverwante collega’s, een toegewijd sales- en klantenserviceteam en Vital Communications, de print-, marketing- en communicatiediensten van Office Depot Europe, waardoor we een soepele overgang en continuïteit voor zowel klanten als personeel waarborgen. OT Group gaat ook een samenwerkingsverband aan met Office Depot Europe voor de internationale klanten die onderdeel zijn van de deal.  

Office Depot Europe migreert de resterende contractklanten in het Verenigd Koninkrijk tussen nu en eind september naar de Viking-omgeving en verzekert zo een optimale klantervaring op het gemoderniseerde en verbeterde e-commerce platform.  

Deze transactie draagt bij aan het versnellen van de strategische transformatie van Office Depot Europe richting een omnichannel-bedrijf met een focus op e-commerce, dat uitsluitend onder de merknaam Viking opereert. 

Raffael Reinhold, CEO van Office Depot Europe: “We zijn verheugd dat we deze overeenkomst met OT Group hebben gesloten. Deze transactie zal onze strategische transformatie verder versnellen. Tegelijkertijd waarborgen we de continuïteit van onze dienstverlening aan onze Britse en Ierse contractklanten die op zoek zijn naar maatwerk, en zorgen we voor een mooie toekomst voor onze collega’s bij OT Group.” 

Andrew Jones, CEO van OT Group: “We kijken ernaar uit om onze nieuwe klanten en collega’s van Office Depot Europe te verwelkomen bij OT Group, zodra het TUPE-overleg (overdracht van onderneming) is afgerond. Office Depot voegt een schat aan ervaring en kennis toe aan ons uitgebreide aanbod van werkplekoplossingen en zakelijke diensten. Deze overname is in lijn met onze ambitieuze groeistrategie en onze plannen om uit te breiden in heel Europa. De behoeften van onze klanten staan bij ons voorop. We verzekeren alle huidige klanten van OT Group en de betreffende klanten van Office Depot Europe dan ook dat we werken aan een naadloze overgang tijdens de integratieperiode. 

Komt u bij ons winkelen?

We zijn dé one-stop-shop voor onze klanten, variërend van essentiële kantoorartikelen tot kantinebenodigdheden en van zakelijke diensten tot de laatste technologische snufjes.